Main content

Persbericht: Park Immerloo Ontwaakt

Persbericht (In dutch)

Park Immerloo Ontwaakt

Op zaterdag 21 maart 2015 komt Immerloo park tot leven met een combinatie van culturele activiteiten. Houd je van kunst, poëzie, actief zijn in de buitenlucht? Kom park Immerloo ontdekken!

Vanaf 10 uur is iedereen van harte welkom voor een warming up aan de rand van de plas: met yoga en kinderactiviteiten verwelkomen we de lente. Dit is een meedoe activiteit.

Om 11.00 vindt de officiële opening van het Poëzie Pad in Immerloopark plaats. De twaalf geselecteerde gedichten zijn geschreven door Arnhemmers en vormgegeven door het Arnhemse kunstenaarsduo vGtO. Na de onthulling om 11 uur, wandelen we samen met de initiatiefgroep, de dichters, kunstenaars en een muzikant de gehele poëzie-route.
Deze wandeling start bij de aanlegsteiger aan de Immerloo-plas in het park en eindigt bovenaan de grote weide bij de Poort van de Zon.

Daar wordt vanaf 12.15 een lente ceremonie georganiseerd als opwarmer voor het Immerloo Park festival dat in het tweede weekend van juli zal plaatsvinden. Met zang, drums, vuur en een Maya ceremonie onder leiding van de Colombiaanse kunstenares Catalina Garcia belooft het een bijzondere ervaring te worden. Afsluitend is er soep en brood te bestellen.

Het evenement wordt georganiseerd door de cultuurscout van Kunstbedrijf Arnhem in samenwerking met de initiatiefnemers van het Poëzie Pad, Studenten Community Arts van Universiteit Utrecht, Stichting Park Immerloo, Adhara Yoga, Hiparikanen Djembe, E-motive, e.v.a. De activiteit is toegankelijk voor jong en oud en het poëzie pad is ligt langs het fietspad en is rolstoel en scootmobiel toegankelijk.

Het park is te bereiken via ’t Duifje (bus lijn 3) of Holthuizen (bus lijn 8).

 

Opening Poezie Pad Immerloopark
Zaterdag 21 maart, vanaf 10:00 uur
Locatie: Immerloopark, zuidzijde
 
Vanaf 10.00 aan de Immerloo plas
Vanaf 11.00 wandelen en openen van Poëzie Pad
vanaf 12:00  bij de Poort van de Zon